С.ДЕБРЪЩИЦА

 

 

С природните си дадености Дебръщица има много места за развлечения и туризъм. Балканът предоставя многобройни пътеки за разходка. За любителите на плажните удоволствия има няколко места за плаж в полите на балкана

Хотел Фантазия

https://fantasy.bg/   Телефон   - 088 776 8637

 

Хотел Фантазия,  Дебращица разполага с леглова база от 22 места.
Комплексът разполага с ресторант, плувен басейн и хотелска част с 11 двойни стаи.
Перфектното място за Вашият отдих, забавление или семейно тържество и сватба. Охраняем паркинг и безжичен интернет достъп.

Image
Image
Image

Хотел Ливадите

http://www.livaditebg.com/

Адрес: местност Добра Вода, 4400 Дебръщица

Телефон089 357 7062;

 

            Хотел Ливадите, Дебращица разполага с леглова база от 58 места.
На 12 километра южно от град Пазарджик, сред китните северни склонове на Родопите, в местността Добра вода приема гости туристическият комплекс Ливадите.
Комплексът предлага разнообразни услуги в изградените плажове, ресторант, барбекю, воден бар, стаи за отдих и нощувка, паркинг.  Кристално бистрите води на плажовете се отработват от специална автоматична пречиствателна станция с отоплителна инсталация.
Красивата природа около комплекса създава необходимите предпоставки за горски туризъм и приятен отдих на чист планински въздух.   Комплексът е изграден до шосето свързващо град Пазарджик с курортите Свети Константин, Цигов чарк и язовир Батак.
Предлагаме разходка с лимузина. В близост до комплекса има ски-писта.
Image
Image
Image

Туризъм и природа

Поради изключително комуникативното място, на което се намира, местността "Добра Вода" е особено подходяща за планински туризъм, пикник, спорт или просто разходка из красивата и живописна природа на България. За да зарадваме планинарите ще отбележим, че от тук минава и добре маркирана екопътека.

Местността "Добра Вода" се намира в северните склонове на Родопа планина, дял Баташка планина, рид Къркария. Средната надморска височина е 736 метра.

"Добра Вода" е разположена по маршрута, свързващ град Пазарджик с курортите "Свети Константин и Елена", "Цигов чарк" и язовир "Батак". В непосредствена близост (преди местността) е разположено село Дебръщица. Град Пазарджик е на около 12 км

Хижа Добра вода, с. Дебръщица

Хижата е водоснабдена и електрифицирана, с централно отопление. Разполага с туристическа кухня, столова с камина и бюфет, открита градина с голям навес с барплот, тройно барбекю и подвижни скари на дървени въглища. Районът е благоустроен, има детска площадка, спортна площадка, голяма поляна, подходяща за пикник и лагерен огън и паркинг. Пред хижата се намира чешма с „добра вода” - на която хижата дължи името си. Тази „добра вода” е използвана от древните траки за магически ритуали в намиращото се тук оброчище, както и за чудодейни цели от монасите на построения върху оброчището Дебръщенски манастир „Св. Св. Флор и Лавър”.  Хижата представлява масивна триетажна сграда с капацитет 76 места в три апартамента и стаи с етажни

 

 Информация за контакт:

 Email:   hijadobravoda@abv.bg

 Адрес:  с. Дебращица

 www.hijadobravoda.com

https://tripsjournal.com/noshtuvka/hizha-dobra-voda

https://official-portal.com/firma/khizha-dobra-voda-s-debrashchitsa/

Image
Image
Image
Image
Image